Valglistearkivet

NSDs valglistearkiv inneholder valglister for stortings- (fra 2001 til d.d.), fylkestings- (fra 2003 til d.d.) og sametingsvalg (fra 1989 til d.d.). Arkivet gir en utmerket oversikt over alle kandidater til stortings- og fylkestingsvalg for ulike partier i alle landets fylker. Valglistearkivet oppdateres fortløpende ved hvert valg.
Vis mer

Om valglistearkivet

Valglistearkivet ble opprettet som et ledd i NSDs skolevalgsprosjekt. Ved å samle inn de ulike partienes valglister, kan man se hvilke kandidater som ut fra skolevalgsresultatene vil komme til å få plass på Stortinget/Sametinget/fylkestinget.

Pressemeldinger fra partier håndteres vanligvis slik at dato og reell avsender, som ikke alltid er oppgitt i selve pressemeldingen, legges til i dokumentet (særlig gjelder dette elektroniske pressemeldinger mottatt per e-post). Samtidig fjerner vi privat kontaktinformasjon som telefonnummer/e-postadresse, som ofte oppgis avslutningsvis som en del av pressemeldingene.

Kilder

I forbindelse med stortings- og fylkestingsvalg har NSD vanligvis mottatt valglistene fra de lokale valgstyrene, mens valglistene for sametingsvalgene er samlet inn og oversendt NSD i forbindelse med delprosjektet Historiske valgdata - en del av prosjektet Samisk valgforskningsprogram 2009-2011, henter NSD valglistene direkte fra valg.no og sametinget.no, og tilrettelegger dem i valglistearkivet.

Velg valgperiode
Valglister for Fylkestingsvalg - 2015
PartiFylke Valgliste for Nordmørslista i Møre og Romsdal
Arbeiderpartiet Demokratene Feministisk Initiativ Fremskrittspartiet Høyre Kristelig Folkeparti Kystpartiet Liberalistene i Oslo Miljøpartiet De Grønne Nordmørslista Norges kommunistiske parti Partiet De Kristne Pensjonistpartiet Piratpartiet Rødt Samfunnspartiet Senterpartiet Sosialistisk Venstreparti Sunnmørslista /Tverrpolitisk liste for Sunnmøre Uavhengig valliste for Sunnmøre Venstre Møre og Romsdal
Nr.NavnStillingBosted
1 Mette Belden Kristiansund
2 Nils Fløystad Tingvoll
3 Elisabeth Jørgenvåg Aure
4 Runar Vestheim Kristiansund
5 Mette Grødahl Smøla
6 Stig Anders Ohrvik Averøy
7 Wenche   Ludviksen Sæther Kristiansund
8 Knut Trygge Storvik Gjemnes
9 Inge Slettan Ulvund Kristiansund
10 Wenche Kristin Halse Averøy
11 Per Martin Kjønnø Aure
12 Linda Jorunn Sandnes Kristiansund
13 Leif Vang Kristiansund
14 Janne Løseth Halsa
15 Anne Grethe Holmen Kristiansund
16 Mari Beathe Henden Tingvoll
17 Odd Inge Sørdal Kristiansund
18 Asbjørn Tronsgård Sunndal
19 Frank  Ellingsen Kristiansund
20 Martinus Peder Haugen Surnadal
21 Erik Aasprong Kristiansund
22 Olve Utne Aure
23 Lorentz Gunnar Boxaspen Kristiansund
24 Inger  Røskar Tingvoll
25 Knut Erik Johnsen Kristiansund
26 Arnfinn  Grüner Sunndal
27 Gunnar Gunnarsson Kristiansund
28 Alvin Harstad Gjemnes
29 Ingvald Rønninghaug Kristiansund
30 Unni Alsvik Aure
31 Tore Gujord Kristiansund