Vitenskapelig publisering i 2017. Tallene er klare.

Beregning av publiseringspoeng for Universiteter og høgskoler for 2017 er nå klar.

Publiseringspoeng er et vektet uttrykk for publiseringsaktivitet og nivå, og benyttes i finansieringssystemet for universiteter og høyskoler.

Tall for vitenskapelig publisering >>

Publiseringspoeng tildeles vitenskapelig forskning publisert i tidsskrifter, konferanseserier eller via forlag som er ranket etter grad av vitenskapelighet (nivå 1 eller2).

Grad av vitenskapelighet eller nivå i tidsskrifter, konferanseserier eller via forlag finner man oversikt over hos NSDs Register over publiseringskanaler.

NSD/DBH kobler ranket forskning basert på publiseringspoeng, til institusjonene (universiteter og høgskoler) og beregner på grunnlaget for finansiering, såkalt resultatfinansiert forskning, for tildeling av midler til UH-institusjonene fra Kunnskapsdepartementet.

Kristin Gåsemyr
kristin.gasemyr@nsd.no