NSD får 26 millioner til arkivsatsing

Illustrasjon - arkivering

Forskningsrådet har gitt 26 millioner til NSD for å styrke tilgangen til forskningsdata.

NSD får støtte til å videreutvikle dagens databaser for forskningsdata og slik gjøre det enklere for forskere å dele og få tilgang til forskningsdata. Norwegian Open Research Data Infrastructure (NORD-i), som er navnet på prosjektet, skal gjennomføres med UK Data Archive og ICPSR (University of Michigan) som partnere.

– Tildelingen betyr at vi står vesentlig sterkere enn før i arbeidet med å gjennomføre en rekke vesentlige oppgaver, sier direktør ved NSD, Bjørn Henrichsen.

Forskningsrådet har tildelt 10 millioner kroner til et prosjekt som skal utvikle bruk av video i forskning. Dette prosjektet (eInfrastructure for Video Research) er tildelt Universitetet i Oslo med NSD som en av partnerne. NSDs rolle er å utvikle og drifte arkiv for video-data.

Årets tildeling fra Forskningsrådet er den fjerde i rekken innenfor «Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur» og er på totalt 1,3 milliarder, den høyeste summen noen gang. 29 prosjekter er kommet gjennomnåløyet. Disse regnes for å være særskilt viktige for utvikling av den nasjonale forskningsinfrastrukturen.

Bjørn Henrichsen
bjorn.henrichsen@nsd.uib.no